Ansgar Teologiske Høgskole

Ansgar Gospel Choir

-skolekor med suksess!Kom på konsert nært ditt hjemsted!
24.mars Skien Misjonskirke kl 20:00


25.mars Nanset Kirke Larvik kl 17:00


26.mars Gjerpen Misjonskirke kl 11:00


26.mars Herøya Kirke kl 18:00


28.mars Nordre Trysil Kirke kl 19:00


29.mars Trondheim Misjonskirke kl 19:30


30.mars Grefsen Kirke Oslo kl 19:00


31.mars Gjennestad vgs kl 12:15 og kl 19:00


01.april Betesda Pinsemenighet Notodden kl 20:00


02.april Grimstad Misjonskirke kl 19:00


 

The Gift
Ansgar Gospel Choir som feiret sine 20 år i 2015 har et musikalsk og visuelt uttrykk med en spontanitet og livsutfoldelse som få andre kor i Norge uttrykker. Repertoaret er stort sett hentet fra den sorte gospelmusikken vi finner i de sorte kirkene i USA. Koret akkompagneres  av piano/keys, bass, gitar, trommer, percussion, orgel/keys.

Stilmessig karakteriseres det musikalske uttrykk som moderne, drivende ”urban storbygospel” inspirert av de sorte kirkene i Sør-Statene.  Koret uttrykker sterkt engasjement, smittende livsglede og stor spontanitet.

Ansgar Gospel Choir gjennomfører hvert skoleår flere turneer, i tillegg til enkeltopptredener i nærmiljøet. I 2012 og 2015 sto koret  for flere gospeldelen i Kilden i Kristiansand. Koret har i tillegg et nært samarbeid med ”Tyronne Foster & the ARC Singers” fra New Orleans. Ansgar Gospel Choir er på årlige turer til New Orleans, hvor de blant annet gjør en ”Annual Concert of the Year” sammen med ”Tyronne Foster & the ARC Singers”. I Norge har korene hatt ett samarbeidprosjekt i mai 2004, mai 2007 samt juli 2009. Dette har ført til store kirkekonserter i Kristiansand, Bergen, Stavanger, Oslo og Skien.

DIRIGENT JOHN YNGVAR SYVERTSEN – ”SYVER”

Korets dirigent John Yngvar Syvertsen, ”Syver” (46), har dirigert koret siden 1995.  Tidligere dirigerte han ungdomskoret Reflex, samt at han har vært med i forskjellige rockeband. 

Hans interesse for sort gospel førte han i 1999 til New Orleans.  Der gjorde han stor suksess og ble utnevnt av byens borgermester til ”æresborger” med en egen offisiell dag i byen.  Det rytmiske aspektet i den urbane sorte gospelen med spontanitet og livsglede har siden vært kjennetegnet på Syvertsens valg av repertoar og direksjon.

John Yngvar Syvertsens engasjement, spontanitet og frihet til utfoldelse får frem det beste i korets musikere og sangere.

Ansgar Gospel Coir har vært drevet som gospelkor ved Ansgarskolen i Kristiansand siden 1995. Skolen eies av Misjonskirken Norge og består av Bibelskole og høyskole.

BLIR DEL AV ANSGAR GOSPEL CHOIR OG TA ET ÅR PÅ ANSGAR BIBELSKOLE


Dette er Ansgar Bibelskole

Bilder fra skolen