Ansgar Teologiske Høgskole

Personvern på Ansgarskolen

1. Hva er personopplysninger og hvem er ansvarlig for dem?

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en fysisk enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse, kontoopplysninger, eksamensresultater og andre vurderinger eller ip-adresser.

Enhver innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering av personopplysninger kalles behandling av personopplysninger. All behandling av personopplysninger i Norge er underlagt personopplysningsloven, og Datatilsynet fører tilsyn med loven.

Den som bestemmer hva personopplysningene skal brukes til kalles en behandlingsansvarlig. Den behandlingsansvarlige skal påse at personopplysningene blir behandlet i henhold til de reglene som gjelder. Når personopplysninger deles med andre reguleres det av en databehandleravtale som sikrer at personopplysninger blir behandlet på tilsvarende måte.

2. Hva slags opplysninger samler vi inn?

Følgende personopplysninger kan bli behandlet: profilinformasjon (slik som ditt navn, fødselsnummer/D-nummer/S-nummer (11 siffer), kjønn, kontaktinformasjon, informasjon om din bakgrunn, morsmål, foto), søknadsinformasjon, samtykker du har gitt, status (slik som oppholdstillatelse og politiattest der det er relevant), semesterregistreringsinfo, fakturainformasjon og informasjon knyttet til dine studier og kurs.

I utgangspunktet blir det ikke lagret eller behandlet sensitive personopplysninger om deg.

Unntaksvis kan slike opplysninger bli lagret hvis det er nødvendig for å tilrettelegge din studiesituasjon.

3. Hva bruker vi opplysningene til?

Under angis de mest sentrale formålene som personopplysningene om studenter brukes til. Det rettslige grunnlaget er enten at behandlingen er hjemlet i universitets- og høyskoleloven § 4-15, at behandlingen er nødvendig for å ivareta dine interesser som student på en best mulig måte eller at vi har en berettiget interesse i behandlingen som overstiger eventuell personvernmessig ulempe for deg.

I enkelte tilfeller har vi også valgt å supplere det rettslige grunnlaget med samtykkeerklæringer. Formålet med behandlingen av personopplysninger er å ivareta dine rettigheter som søker, student, kursdeltaker eller, og å oppfylle institusjonens oppgaver og plikter etter universitets- og høyskoleloven.

Behandling av personopplysninger er nødvendig for at ATH kan:

  • behandle din søknad om opptak til studier/eksamen/kurs
  • behandle søknad om studentbolig
  • utføre nødvendig administrasjon rundt dine studier og deg som student
  • dokumentere dine utdanningsresultater

4. Bruk av Informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å samle nyttig statistikk om hvordan du bruker innholdet vårt. Denne informasjonen bruker vi for å forbedre, videreutvikle og tilpasse nettsidene våre. Dette kan for eksempel være informasjon om hvor du kommer fra, hva slags nettleser du bruker og hvordan du navigerer deg rundt på sidene våre.

Om informasjonskapsler og samtykke

Fra 1. juli 2013 må alle som er ansvarlige for en nettside og bruker cookies, innhente brukernes samtykke. De aller fleste nettlesere er satt opp til å automatisk godta cookies, men dersom du ønsker det kan du velge å endre dette slik at cookies ikke blir akseptert. Mange nettsteder er imidlertid avhengige av cookies for å fungere som tiltenkt.

På nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise cookies, og få tips til sikrere bruk av internett.

Informasjon som samles inn vil kun benyttes internt og ikke bli delt med 3. part. Vi lagrer heller ikke informasjon som gjør det mulig for oss å identifisere deg personlig.

Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan lagre cookies i din nettleser.

Microsoft ASP.net

For å kunne skille ulike besøkende fra hverandre bruker programmeringsrammeverket asp.net en midlertidig cookie som inneholder en tilfeldig ID som varer i 20 minutter. Hver gang en side lastes, forlenges levetiden med nye 20 minutter. Denne cookien inneholder ingen personopplysninger.

Google Ads

Google Ads bruker cookies til å knytte sammen aktiviteten din på forskjellige enheter hvis du tidligere har logget på Google-kontoen din på en annen enhet. Google gjør dette for å koordinere annonsene du ser på ulike enheter, og for å måle konverteringshendelser.

Google DoubleClick

DoubleClick er et datterselskap av Google som utvkler og tilbyr tjenester for annonsevisningstjenester på internett. DoubleClick kan sette en informasjonskapsel for å velge annonser basert på hva som er relevant for en bruker, for å forbedre rapporteringen om kampanjeytelsen og for å unngå å vise annonser som brukeren allerede har sett.Informasjonskapslene inneholder ingen personlig identifiserbar informasjon. Avhengig av utgiverens og brukerens innstillinger, kan informasjon knyttet til informasjonskapsler brukt i annonsering legges til brukerens Google-konto.

Google Analytics

Google Analytics er en tjeneste for innsamling og analyse av besøksstatistikk. Denne tjenesten benytter cookies for å analysere hvordan brukerne benytter nettstedet. Google bruker informasjonen som innhentes for å vurdere bruken av nettstedet, sammenstille rapporter om aktiviteter på nettstedet for eieren av nettstedet, samt for å yte andre tjenester i tilknytning til aktiviteter på nettstedet og bruk av Internett. Vi benytter informasjonen som samles inn for å se hvilke sider som blir besøkt, hvordan besøkende navigerer rundt på siden, hva slags utstyr som brukes for å lese nettsiden og lignende. Tjenesten samler ikke inn informasjon som gjør det mulig å identifisere enkeltpersoner.

Facebook

Dersom du er logget på Facebook og benytter en Facebook-funksjon på nettsiden så vil det lagres en cookie. Facebook bruker denne informasjonen for å tilpasse sine tjenester.

YouTube

YouTube er verdens største nettsted for opplastning, visning og deling av videoklipp og eies av Google. Når du spiller av YouTube-innhold gjennom vår nettside kan YouTube sette informasjonskapsler med det formål å måle antall avspillinger og hvordan brukere oppfører seg. Dette kan kobles mot Google-kontoen din hvis du er innlogget samtidig som du besøker vår nettside. Informasjon om bruken av denne tjenesten, inkludert din ip-adresse kan overføres til Google sine servere. Informasjonen som lagres identifserer deg ikke personlig med mindre du er innlogget med din Google-konto.

Cloudflare

Cloudflare er en tjeneste som tilbyr weboptimalisering og sikkerhetstjenester for å forbedre og beskytte nettsider. Dette inkluderer en omvendt proxy, pass-through-sikkerhetstjeneste og et distribusjonsnett for innhold. Cloudflare samler informasjon om besøkende når de bruker vår nettside. Denne informasjonen kan omfatte, men er ikke begrenset til, IP-adresser, systemkonfigurasjonsinformasjon og annen informasjon om trafikk til og fra nettsiden. Denne informasjonen brukes av Cloudflare for å betjene, vedlikeholde og forbedre sine tjenester Dette kan for eksempel være for å hjelpe oss med å oppdage nye trusler, identifisere skadelige tredjeparter og gi mer robust sikkerhetsbeskyttelse. 

Akseptere bruk av cookies

Dersom du aldri har besøkt siden før vil du bli spurt om du aksepterer at dette nettstedet benytter cookies. Ved aksept settes en cookie som husker dette i ett år.

5. Søk

Nettsiden lagrer søkeord som brukes av deg som besøkende. Opplysningene benyttes av redaksjonen for å utforme og forbedre nettsidene med relevant informasjon for deg. Søkeordene som lagres knyttes ikke opp imot data som gjør det mulig for oss å indentifisere enkeltpersoner.

6. Dine rettigheter

Dersom du ønsker det har du krav på grunnleggende informasjon om hvordan dette nettstedet behandler personopplysninger. Informasjon om behandling av personopplysninger er gitt i denne erklæringen.

Besøkende av nettstedet har rett til:

  • å be om at uriktige og ufullstendige personopplysninger som har blitt innhentet gjennom nettstedet blir rettet, slettet eller supplert.
  • å motsette seg visse former for behandling av personopplysninger f.eks. automatisk profilering. Med automatisk profilering menes aktivitet som innebærer at det blir truffet beslutninger som gjelder enkeltpersoner uten at noe menneske deltar i saksbehandlingen.
  • å kreve at behandling av egne personopplysninger begrenses. Dette nettstedet registrerer ikke flere opplysninger enn det som strengt tatt er nødvendig og behandler opplysninger kun til formålene som er beskrevet i denne erklæring.
  • å klage til Datatilsynet på behandling den besøkende mener er i strid med personvernreglene.
  • å få informasjon dersom personopplysningene blir behandlet for et annet formål enn de ble samlet inn for.
  • å kreve å ta med seg opplysningene sine til en annen virksomhet, såkalt dataportabilitet.
  • å få informasjon om hvilke interne og eksterne instanser som har mottatt opplysninger om den besøkende.

Henvendelser skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.
Klikk HER for å be om sletting eller innsyn.

7. Gjennomføring av endringer

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere denne personvernerklæringen for å gjenspeile eventuelle endringer på nettstedet eller ved vår nettstedspolitikk. Ved vesentlige endringer vil vi informere særskilt i de tjenestene som berøres.

8. Kontaktinformasjon

Spørsmål og henvendelser angående denne tjenesten kan rettes til Ansgar Bibelskole:

Ansgar Bibelskole
Fredrik Fransonsvei 4
N-4635 Kristiansand
Telefon: 38 10 65 00
Epost: [email protected]