Ansgar Teologiske Høgskole

Studietur til Belize med KRIK Vannsport


Tirsdag 13 januar tok krik ansgarbilene og kjørte til Oslo. Der overnattet vi på Hurdal folkehøyskole, og etter ett par volleyballkamper, litt aking og enda mindre søvn, reiste vi til Gardermoen grytidlig onsdag. 
 
Da fløy vi til Miami og tok inn på red roof hotel. Vi overnattet en natt og reiste videre til Belize torsdag. Eventyret i Belize startet i 'hovedstaden' Belmopan. Vi bodde på Belize base camp, og fikk lov til å bl.a. Dele ut mat til sultne skoleunger og ha krik-økt og leke med de samme ungene og mange flere. Vi fikk også tid til å besøke badeplassen "blue hole", Mayaruinene og prøvd zip-lining og cavetubing. 

 
 
 
 
 
Etter ett trist farvel med Mona og Kelsey på basecampen, og skoleungene i Belmopan bærte det videre til Caye Caulker. Også her fikk vi jobbet med lokale barn gjennom idrett og lek. I tillegg var det mer fokus og bedre muligheter for vannsport. Det ble bl.a. SUP, vindsurfing, padling, vannscooter flyboard, dykking og snorkling. På guidet snorkletur fikk vi sett hai, rokker og uttallige fisk og koraller.
 
 

 

Fredag 23. var eventyret i Belize over, og vi vendte tilbake til Miami. I Miami dro vi rett på NBA kamp: vi så Heat slå Pacers i en nervepirrende kamp. Lørdagen utforsket vi Miami beach og shoppingmulighetene i nærheten. Søndagen var siste dagen i Miami. Flyet hjem gikk ikke før på ettermiddagen så vi rakk en tur innom Miami skydive. 

 

 


De fleste av oss fikk hoppe i fallskjerm for første gang, mens noen valgte å stå over. Wow, for et kick det var i fritt fall! Vi rakk også en liten time downtown i Miami for å shoppe det vi glemte dagen før. Da vi kom til bilen fikk vi oss en overraskelse: bilen var brutt opp, og fire sekker/vesker var stjålet. I tillegg til litt tøy, elektriske dingser og andre småting var også passene til disse fire (inkludert undertegnede) i sekkene. Kopien av passene fikk oss dessverre ikke hjem sammen med de andre, så vi ble velsignet med ett par ekstra dager i Miami.
 

 
Dessverre var det mer stress enn kos de siste dagene. Men onsdag fikk vi endelig nødpass, og startet på hjemreisen vi og. Alt i alt en fantastisk tur, hvor vi sitter igjen med gode minner og har blitt utfordret både åndelig, medmenneskelig og på ferdigheter. 
 
Neste års kull kan glede seg masse!
 
 
Tekst:Eirik Vikse, Bibel og KRIK
Foto: Siv Elin Skonglund


Er du glad i sport? Ønsker du å lære deg mer om Bibelen? På Ansgar Bibelskole kan du kombinere dette. Les mer her

KRIK i Miami og Belize

Publisert 5. februar 2015