Ansgar Teologiske Høgskole

På teamtur med disipellskapslinjen ved Ansgar Bibelskole - Team Lista


Det andre teamet var på tur til Lista. Der besøkte vi både Lista og Farsund misjonsmenighet, og vi hadde åtte innholdsrike dager. Vi bodde på en speiderhytte langt ute i gokk, og det er ikke tvil om at vi ble godt kjent. 8 personer på fire rom, 24 timer i døgnet i 8 dager - du får mye gøy ut av det, samtidig som noen av oss syntes det var helt greit å komme hjem.Men vi har mye godt å se tilbake på, og alle på teamet er enige om at vi lærte masse. Både om mennesker og om menighet. Her er en smakebit av noe av det vi fikk være med på:Tidlig lørdag morgen, med bilen pakket og klar og med trøtte smil var vi klare for avreise. Vi gledet oss og var spente på hva uka hadde å by på. Da vi var fremme ble vi godt tatt i mot. Vi fikk omvisning på hytta og ellers på Lista, Norges navle, og fikk hilse på mange av de frivillige i menigheten. Det gjorde inntrykk på oss å se hvor iherdige og engasjerte de frivillige var, og vi fikk fort et inntrykk av at dette var en levende og oppegående menighet.
Lørdag kveld reiste vi til Farsund for å være med på ungdomsarbeidet SWITCH. Det var ganske nytt og var et felles arbeid for ungdommene i Farsund og på Lista. Der spilte vi biljard, snakket, kjøpte x antall med pizzaer og hørte en kort andakt. Kvelden ble avsluttet med filmen «God's not dead», som for øvrig virkelig er å anbefale! Denne kvelden ble en kick-start for team uka, og vi dro hjem fornøyde og spente på hva morgendagen ville bringe.
Det var veldig hyggelig for oss å kunne være med å bidra så mye som mulig. Og mandag fikk vi først en god samtale med pastoren i Lista misjonsmenighet, Rune Heimvoll, før guttene dro på dugnad og malte og snekret, og jentene tok seg turen til jentegruppen (13-16 år) som menigheten har annenhver mandag. Tara holdt en nydelig andakt om selvbilde, noe som faller i god jord hos de fleste jenter i denne alderen. Ellers spiste vi kveldsmat sammen, pratet med de og lekte med dem. Jentegruppen var en av mange aktiviteter menigheten hadde og vi ble veldig imponert over alt arbeide som de klarte å gjennomføre, for alle aldersgrupper gjennom hele året!I Farsund har de også organiserte jentegrupper (5. og 6.kl.) og tirsdag skulle vi få lov til å være med på deres opplegg. Noen av jentene på teamet ble med på det opplegget de hadde; spiste boller og drakk kakao, koselig samvær og en liten pratestund om dagens tema.
Resten av teamet var igjen i Farsund misjonskirke og hadde undervisning på SHAKE. Det var et arbeid for tenåringer der de spiste kveldsmat sammen og hadde litt undervisning. Siden vi var på besøk fikk Robin og Martine muligheten til å ha dagens undervisning, og de snakket om hvordan underholdningen rundt oss forstyrrer fokuset vi har på Gud!
Vi synes det var veldig spennende å være med ungdommer og det er gode erfaringer å ha med seg videre :)Onsdag var vi ført på besøk på F16 (en organisasjon for rusmisbrukere som var ferdig med avrusning). Det var utrolig spennende, og der fikk vi nære møter med mennekser som har levd en helt annen virkelighet enn mange av oss i flere år. Videre den formiddagen dro vi til Laget på en videregående skole i Farsund. Der hadde Robin en flott andakt som vi hørte på mens vi spiste ferske boller fra den lokale bakeren. Ellers denne dagen ladet vi batteriene, spsite god mat sammen, pratet om opplevelser vi hadde hatt på team og leste Biber'n! Og etter den deilige dagen var vi klare for å ta i mot staben i Lista misjonsmenighet på lunsj torsdag formiddag. De skulle lære oss litt om hvordan det er å være i tjeneste og hvordan det er å drive menighet med alt det innebærer. Det var lærerikt og interessant og vi var glade for å få den muligheten.
Vi forsto mer av hvordan man tenker og hvilken motivasjon de hadde for å jobbe i menighet utover at de bare er kristne. Denne motivasjonen smittet over på oss, og gjorde oss enda mer engasjerte for den nokså slitsomme helga som lå foran oss.
For på Lista har de nemlig begynt et alternativt opplegg for barn på Halloween, som var den fredagen da vi var der, nemlig HALLOVENN, og som er blitt veldig populært for barna der. Dette var vi med å rigge opp til torsdag ettermiddag og fikk møte enda fler av de lokale frivillige. Mens noen ble igjen og rigget ferdig dro resten til B -tweens – gruppen, for å planlegge Mini-Alfred (et opplegg på lørdagskvelden for 5. -7. kl.), der Astrid holdt andakt og noen av de andre på teamet hadde leker. Det var inspirerende og se at så mange barn søkte til den lokale menigheten, og vi fikk mange minnerike stunder med disse barna!

En annen god opplevelse var speideren. Der holdt Astrid sin andre andakt og sammen med Tara og de to deltakerne som kom denne kvelden nøt de alt det naturen hadde å by på. Alfred (8. og oppover) var det siste vi gjorde denne fredagskvelden. Dette var et vanlig ungdomsmøte og det var hyggelig å få bruke en kveld med mange av dem vi hadde møtt i løpet av uken. Robin holdt en tale og vi lekte med, spiste pizza, spilte bordtennis og hadde en over middels bra kveld!Vi var passe slitne da vi kom hjem den natta, men lørdag morgen var igjen friske og raske (det er relativt) for en ny dag. Dette var dagen for Mini-Alfred gjengen, og vi storkoste oss med dem på møte denne kvelden. Grete hadde en nydelig andakt om det kristne fellesskapet, og ungene selv ledet oss i sjarmerende lovsang. Det var fantastisk og se hvordan Merete, lederen for Mini-Alfred, var opptatt av å bruke barna og se ressursene i dem.Da var siste dagen kommet, og pakket og nokså klare dro vi fra speiderhytta for å være med på søndagens gudstjeneste. Martine holdt preken og snakket om vår tilkortkommenhet, og at vi trenger Gud. Menigheten takket oss for at vi hadde vært der, og vi fikk inntrykk av at slik som de hadde satt noen spor i oss, hadde vi satt noen spor i dem.Det var en rar følelse å si hadet til menighet og litt vemodig, selv om det ikke hadde vært så mange dager. Vi hadde blitt kjent med nye folk og virkelig fått lov til å være med på, sammen med dem, å påvirke og bygge Guds rike!Tekst: Grete Vigdel, Disippelskap.

Synes du det virker spennende å ta et år på bibelskole og reise ut på team til andre menigheter? Les mer om Ansgarskolen her!
Publisert 8. desember 2014