Ansgar Teologiske Høgskole

Opptur Ansgar Bibelskole - Tema: Sex og samliv
Onsdag 8. oktober til fredag 10. oktober var det opptur på Ansgar bibelskole. Alle klassene var da samlet til tre fulle dager med undervisning rundt ett tema - sex og samliv. 

Onsdag lærte vi bl.a. om hva som står skrevet i Bibelen om temaet med Cato og Siri Iversen underviste om kjærlighetens fem språk. 
I tillegg til undervisningen var dagen fylt med fine møter, gøye aktiviteter og en felles middag. 
Torsdagen skulle ikke bli noe dårligere. Vi startet med dagsaktuelle temaer som samboerskap og homofili, på en måte som hvert fall undertegnede synes var både relevant, nøytral og ikke-støtende. Hensikten var hele tiden å gi elevene mest mulig informasjon og best grunnlag til å ha et eget syn på temaene. Odd Inge hadde senere på dagen undervisning om hvordan man best mulig kunne utnytte singelstanden. Dagen ble avsluttet med et av oppturens store høydepunkt; underholdning. Hver klasse hadde forberedt både sang og dans, i tillegg til å lage en kake. Alt skulle knyttes opp mot oppturens tema «sex og samliv». Det ble mye latter og moro, og de fleste klarte å holde seg innenfor allmenn folkeskikks grenser. 

Fredag var siste dag med opptur, og her gikk mye av dagen til å stille spørsmål. Dersom vi syntes lærerne hadde glemt ting som vi lurte på, eller gått for lite i dybden på noe vi ville vite mer om, fikk vi mulighet for det da. 
Noen hadde skrevet anonyme spørsmål tidligere på oppturen som ble tatt opp her, mens andre stilte spørsmål de kom på i farten. Dette førte til flere fine samtaler/diskusjoner, og noen misforståelser ble rettet opp i. 

Vi avsluttet oppturen om sex og samliv kl.12:00, og jeg tror jeg snakker for flere enn meg selv når jeg sier at jeg allerede gleder meg til neste opptur.


Kunne du tenke deg et år på Ansgar Bibelskole og selv få være en del av oppturer som dette? Les mer her Tekst: Eirik Vikse, KRIK


Publisert 16. oktober 2014