Ansgar Teologiske Høgskole

Colombia! En tur vi aldri vil glemme!


I går kom vi hjem fra i underkant av to uker i Colombia. Vi har sett og opplevd så utrolig mye, ord blir fattige, men jeg skal prøve å skrive litt om hvordan vi hadde det likevel! Også kommer det litt flere bilder etterhvert!


Vi har vært på tre forskjellige plasser i Colombia; Baranquilla, Cartagena og Bogota.

I Baranquilla besøkte vi forskjellige menigheter og barneskoler. Noe av det som gjorde mest intrykk var kanskje å møte alle menneskene som gir så mye av seg selv i de forskjellige prosjektene! Barna på skolene får virkelig møte Jesus gjennom den kjærligheten de ansatte på skolene viste, de var så utrolig flinke og gode med barna! Og i menighetene også var det så mye gode mennesker som invisterte mye av seg selv. Menighetene gjorde mye mer enn å bare ha gudstjenester på søndagene!

Den første dagen, lørdag fikk vi også være med på gateevangelisering med en menighet i La Central for å få folk til å komme på ungdomsmøtet på kvelden. Det var en skikkelig kul opplevelse! De var så frimodige og gikk og banket på dørene til folk, og folk var veldig åpne og tok i mot. Vi delte oss i to, og den gruppa jeg var på hadde lifehouse - everything dramaet midt i gaten på en vei som gikk ut fra hovedgata i bydelen. Trafikken på hovedvegen stoppet helt opp fordi alle stoppet for å se på oss! Ungdomsmøtet var også utrolig bra og det var sykt god stemning hele denne dagen. Fint vær, stekende sol, masse barn og ungdommer, dans og sang og masse sand!
Vi hadde èn feriedag, i Cartagena og det var utrolig deilig. Vi sov to netter på et skikkelig fint sted og lå hele dagen på stranda før vi spiste ute sammen.Så kom vi til Bogota hvor vi ble veldig godt tatt imot at ungdomspastoren og kona i den største menigheten der og et team. Jeg følte nesten at turen begynte da, for de var så gira og glade for å ha oss der og fortalte litt om alt vi hadde i vente. Og wow så mye vi fikk oppleve i Bogota!

Vi hadde kjærlighetsbrigaden her, i en av de verste gatene når det kommer til narkotika, prostitusjon og kriminalitet. Det var sterkt å se hvordan mennesker lever, på gata uten familie, uten å dusje og nesten uten å spise. Jeg klarer ikke helt å forstå hvordan hverdagen deres må være på et sånt sted. Men vi fikk lov til å dusje de, gi de nye klær, gi de mat, klippe de, leke med barna og de fikk snakke med noen om hvor verdifulle de var og at Gud elsker dem. Det var utrolig mye glede gjennom hele dagen og det var veldig godt å kunne gjøre noe konkret for noen. Som Odd Inge sa "dette er fotvasking i 2014!"
Hele brigaden var veldig fin og det ble gjort på en veldig fin og verdig måte. Men den kvelden snakket vi litt om hvor trist det er at de jo går tilbake til den samme tøffe hverdagen når de går ut fra brigadeområdet. Flere syntes det var vondt å tenke på at selv om det var en fin dag, er situasjonen deres den samme. Da var det utrolig fint og rørende å se på søndagen at mange av de hjemløse narkomane som hadde vært på brigaden kom i kirken! Det var spesielt èn som hadde tidligere vært pastor og som vi hadde bedt for og med som det var utrolig godt å se der, og det var et litt tårevått øyeblikk når vi møtte han der. Også en som sa han ønsket å komme seg bort fra gata var der og han kom inn i bussen vår og sang en sang av full hals og rett fra hjertet som en gave til oss. For en frimodighet!
Vi møtte også en som var deltager på rehabilitering i fjord som i år var det i dress med barna sine som hadde blitt kristne og som han hadde blitt gjenforent med. Utrolig gøy å se at arbeidet bærer så mye frukt og at det faktisk hjelper folk bort fra gata!På denne lørdagen også var vi med på gateevangelisering hvor vi gikk gjennom byen til en park. På veien delte vi ut brosjyrer om Jesus og om menigheten i området og i parken skulle vi ha drama, sang og dans og fortelle om menighetene i byen. Når vi kom dit begynte det å regne helt voldsomt. Vi tenkte jo at det var dumt men det viste seg å være en skikkelig fordel fordi mange mennesker løp til under et lite tak for å søke tilflukt og vips - der hadde vi publikum og scene! Så vi stod i høljeregnet dryppende våte og dansa og hadde drama og snakket til de og sang og de hadde ikke annet valg enn å stå og høre på. Til slutt spurte en av pastorene om noen ville ta imot Jesus og alle ba en frelsesbønn sammen. Det var flere som rakk opp hånda og det var utrolig gøy! Så sluttet det å regne og vi spiste lunsj sammen i parken.I Bogota besøkte vi også en barneskole og en SFO-ordning for vanskeligstilte barn som kanskje var alene veldig mye eller ikke hadde en familie. Igjen må jeg bare si at menneskene som jobbet der var helt fantastiske!


 Det var det samme på barnerehabiliteringen Jakobs hus hvor noen damer bodde 24/7 på gården sammen med barna og ga utrolig mye av seg selv.
Det var sterkt å møte barn som hadde såpass vanskelige bakgrunner og var så små, men på Jakobs hus var det veldig godt å se at de fikk være barn igjen! Vi lekte med de og de hadde sketsj og dans og vi hadde litt opplegg for dem og det var bare veldig fint å kunne være sammen med dem.Vi besøkte også et rehabiliteringssted hvor vi var sammen med damer og menn som holdt på med å prøve å komme seg ut av narkotikaen. Vi delte vitnesbyrd og det gjorde de også og det var utrolig fint å kunne dele, oppmuntre hverandre og være sammen. Dette var noe av det som gjorde mest intrykk på meg.

Hele turen har bare vært utrolig fantastisk og vi har hatt så mange sterke, fine møter med mennesker som er helt utrolige! De er så åpne, frimodige og menighetene står sånn sammen og støtter hverandre. Det har vært til inpirasjon for alle oss tror jeg!
 Det var så imponerende å se alle de fantastiske arbeidene og prosjektene som misjonsforbundet har i Colombia og møte så mange mennesker som virkelig gjør en forskjell for de svake. Jeg tror alle har fått et nytt syn på misjon og noen nye perspektiver.

Tusen takk for en fantasisk tur med en fantastisk gjeng!
- Ida Marie, disippelskap


Flere bilder kommer!

Vil du oppleve det samme som disse elevene har gjort? Da kan du klikke deg inn her og lese mer om linja! 


Publisert 20. februar 2014