Ansgar Teologiske Høgskole

New Orleans! En uforglemmelig studietur!


Hei! Musikklassen og lyd, lys og sceneklassen har vært i New Orleans på tur!Reisen var lang. Noen reiste tidlig, noen reiste enda tidligere. Noen kom frem når de skulle, noen måtte tilbringe natten i Chicago på hotell før de kom frem. Alle kom ihvertfall frem og første dagen sto Martin Luther King Memorial på programmet. Der skulle vi delta sammen med mange andre skolekor fra byen. Dette er en veldig stor, svart kirke og jeg tror at nervene spente seg i det vi kom inn. Koret har nesten ikke sunget sammen siden før jul og dermed var vi litt nervøse for at dette skulle gå fint, litt også med tanke på at vi var de eneste hvite og norske der. Vi så alle de svarte korene synge først, deretter oss, og så laget vi et megakor med alle sammen der vi sang Total Praise! Det var en veldig sterk opplevelse! Black and white together, praising the Lord!Fredag og lørdag ble de to store shoppingdagene her. Tror det klødde i pengeboka til mange, så det var like greit å få roet ned shoppinghysteriet litt. Vi ble kjørt rundt på både shoppingsenter, Nikestore og Guitarsenter!
Neste dag: søndag, eller supersøndag som vi liker å kalle det! Vi startet dagen med frokost 0630 før turen gikk til første kirke som het city of love. Der møtte vi en typisk svart New Orleans kirke.
Neste møte var på Spirit and truth family worship senter som er en kirke som nærmer seg mer vår norske tradisjon. 
Deretter spiste vi matpakkelunsj ved Misisippi river i strålende vær!
Neste kirke var kirken til Olivia igjen, Upper Room.
Siste post på programmet var konsert med Arc Singers, som er et veldig annerkjent kor her i New Orleans. De er helt usedvanlig flinke, og det var veldig gøy for oss norske, hvite og få lov å synge i pausen deres selv om man ikke føler at man har noe som helst å stille opp med i forhold. 

Etter denne dagen satt vi igjen med mange opplevelser og inntrykk som vi kommer til å ta med oss videre i livet.

Mandag hadde vi den store spisedagen. Vi var på lunsj med folkene fra Upper Room. De stelte i stand med veldig god mat til oss og vi spiste og koste oss.
Senere på kvelden fikk vi varm kveldsmat på sjømannskirkenPå tirsdag, vår andre fridag, dro vi avgårde på roadtrip til Mississippi og Mexicogulfen! Der fikk vi sett mye fine hus og vi fikk vasset i gulfen og spist på Hard Rock Café! 
På kvelden hadde vi norsk lovsangskveld i sjømannskirken. Onsdag sto vi opp tidlig for da skulle vi på besøk på highschool. Der var vi med i en av musikktimene til en av de korene som var med på Martin Luther King Memorial den første fredagen. Det var veldig gøy å se dem igjen og å få oppleve hvordan de har det på skolen. 
På kvelden arrangerte vi en full konsert i sjømannskirken, der alle vi kjente var invitert. Det kom en del folk, blant annet fra Arc Singers. En som også kom var en business-dame som bodde i nabohuset til sjømannskirken som syntes at dette var så bra at hun ville overraske sjefen, og resten av firmaet sitt, med en konsert neste dag. Dermed holdt vi konsert for noen av New Orleans rikeste på torsdags morgen. Det var gøy! På torsdag kveld var vi med på bible study i en kirke som het Beacon Light. De leier et skikkelig festlokale nå, med både gull og lysekroner, fordi at deres kirke ble ødelagt under orkanen Katrina i 2005. På fredag hadde vi fritid på dagen der vi fikk gått rundt i byen og vi fikk vært litt turister. Noen var i dyreparken, andre på riverwalk, noen tok ferga over elva, noen i Magazine, noen på kjøpesenter og andre bare slappet av ved basenget ved sjømannskirka. På kvelden dro vi tilbake til city of love for å være med på et såkalt vekkelsesmøte. Vi fikk oppleve et møte der det var mye svart, gospel lovsang og et fyrverkeri av en dame som talte. Til dette møte kom også KRIK-klassen fra Ansgar. De skulle videre til Florida på mandag, så de tok like greit en helg i New Orleans sammen med oss først. De var trøtte etter all reise, og de var nok ikke like forberedt som musikerne på all energien som var på dette møtet, men de hadde det gøy! 
På lørdag hadde vi hagefest med Arc Singers. De setter så pris på at vi besøker dere og byen at de lager fest og tar med masse mat! På kvelden fikk vi oppleve New Orleans og Bourbonstreet by night. 


Søndag, siste dagen i New Orleans, hadde vi enda gudstjeneste-maraton. Først var vi tilbake i Franklin Avenue (der vi hadde skolekorkonsert), der vi deltok med et par sanger. Vi satt fremme på et podie, der alle de tusen som satt i salen så rett på oss. Spennende! 
Neste møte var i en katolsk kirke, der mange fra Arc Singers hører til. Det var ikke helt slik vi hadde sett for oss en katolsk messe. De spilte mange kjente gospellåter og presten kom dansende opp midtgangen. 
Siste møtet denne dagen var i en til kirke som het Spirit and Truth, som drives av de samme folkene som den vi var i forrige søndag. Et litt mer nordisk preg, med tekst på skjerm og kjente lovsanger. 
På ettermiddagen hadde vi grillfest i hagen på sjømannskirken sammen med KRIK-klassen. Vi spiste burgere, pølser og chips og koste oss med sang og dans. Syver ble selvfølgelig kastet i basenget, sammen med et par andre, noe som er en lang tradisjon. 
Kvelden ble brukt til å spise is, snakke og pakke. Kl 0300 denne natten skulle halvparten av reisefølget dra hjem, så noen droppet å sove. Resten skulle dra på mandag, senere på dagen og fikk litt mer søvn. 


Nå er alle kommet hjem til Norge etter i overkant av et døgn med reise, trøtte, slitne, fulle av fantastiske opplevelser, nye vennskap, ny input, mange inntrykk osv. Mange av oss trenger nok et par jetlag-dager, og vi trenger lang tid til å prossesere alle inntrykkene våre. Vi har opplevd ytterpunktene, i New orleans går disse lengre enn i norge. De som er fattige er mye fattigere og de som er rike er mye rikere. De har en helt annen måte å prise Gud på, en helt annen kultur og helt andre måter å leve på. 
Alt i alt har dette vært en fantastisk tur! 
Det blir laget masse film fra turen, som kommer til å bli lagt ut her om en stund, så det er bare å følge med. I tillegg kommer det mange flere, bedre bilder etterhvert i forskjellige innlegg :) 
- Lovise (bloggansvarlig) 

Kunne du tenkt deg et år på musikk eller lyd, lys og scene? Da kan du søke musikk her og lyd, lys og scene her! 


Publisert 29. januar 2014