Ansgar Teologiske Høgskole

Hva Ansgarskolen har betydd for meg -Tonje FrolandHei! Jeg gikk på Ansgar Bibelskole 2011-2012, på Disippelskapslinja. Etter videregående var jeg dønn sikker på at jeg skulle bli statsviter og gikk i gang med studie på UiA. I løpet av året følte jeg at jeg bygde livet på noe jeg ikke hadde lyst til å ha som hovedfokus og jeg syns det var vanskelig å forestille meg et liv hvor karriere og jobb var alt jeg skulle bry meg om i livet, og jeg tenkte mye på om dette er alt jeg er. Jeg bestemte meg for å ta et år med et annet fokus. Ansgar Bibelskole ble tingen.

På Ansgar fikk jeg møte utrolig bra mennesker og fikk noen fantastiske venner. Jeg fikk forankra livet mitt i noe som betyr mye mer enn bare en jobb. Jeg ble møtt på en god måte, hvor jeg fikk være «hele meg». Mange prosesser i mitt liv ble det skapt rom for på Ansgar. Og så har jeg hatt det veldig gøy!

Ett av de beste minnene fra Ansgar var å få dra til Colombia. Jeg tror det som gikk mest inn på meg når vi var i Colombia var at Gud er den samme selv om vi var et annet sted i verden, og å få erfare det- ikke bare høre om det. I tillegg fikk jeg muligheten til å tre ut av menighetslokalet og erfare Gud for meg selv. Jeg kan ikke fortelle deg akkurat hvor bra det er- men jeg anbefaler deg å prøve det ut.


Det har vært ett av de mest givende årene i mitt liv. Jeg er veldig takknemlig for den innsatsen lærerne la ned for å gjøre bibelskoleåret mitt så bra som mulig. Jeg tviler ikke lenger på meg selv eller mitt forhold til Gud. Jeg har blitt bedre kjent med Gud. I tillegg har jeg fått et annet grunnfeste i livet, og det er virkelig noe jeg kan stå for. Jeg har fått kjempebruk for det jeg har lært på Ansgar, selv om det kanskje ikke gir meg så mye «faglig kompetanse». Jeg har fått med meg kunnskaper jeg kan ta med meg i forhold til andre, meg selv og Gud. Og det er gull verdt!


Jeg anbefaler Ansgar Bibelskole på det varmeste. Ansgar har preget meg på mange flere måter enn det jeg kan klare å sette ord på, gjennom mennesker og opplevelser- og da spesielt med Gud! 

- Tonje Froland
Publisert 16. mai 2013