Ansgar Teologiske Høgskole

Min tid på Ansgarskolen! -Kenneth AarslandJeg gikk på bibelskolen i 2010-2011 på Krik-linjen og jeg sitter igjen med ufattelig mye bra. Et friår fra jobb og alt det «vanlige» som skjer hjemme, for å få et år med glede, påfyll, nye venner og ikke minst mer av Gud. Etter et år på Ansgar så er det mange tanker og gode minner som jeg tar med meg videre i livet.Etter 5 år i jobb så var jeg i grunnen ganske lei. Tenkte mye på om det var dette jeg i grunnen ville og jeg ville finne noe annet å gjøre. Så hadde jeg i mange år snakket om at et år på bibelskole, det skulle jeg ha. Og da kom jo muligheten, hvorfor ikke ta et år på bibelskole? Valget var ganske enkelt om hvor jeg ville gå, flere venner anbefalte Ansgarskolen på det varmeste, og høsten 2010 skulle det beste året i livet mitt begynne.
Siden jeg hadde vært noen år i arbeid før jeg tok et «friår», så må jeg jo innrømme at jeg var noen år eldre enn de fleste. Men det var ikke lenge jeg tenkte over det. Med filmkvelder, lovsang, «pinsejam», kor, korturne, møter, turer, ta utfordringer, venner, sol, bading, alpene, spania og mye mye mer sitter jeg igjen med et bedre liv med Gud og mange nye venner.
Med god undervisning fra fantastiske lærere har jeg virkelig fått mer å bygge livet mitt videre på. Gud gav meg et kanon år der jeg fikk fyllt opp begeret mitt på ny og virkelig fikk se livet mitt fra enn nye side, at jeg er utrolig rikt velsignet.
Å være enn del av et kristent miljø hele tiden kan både være bra og dårlig (misforstå meg rett), men vi levde i enn boble på Ansgar som gav meg så mye at det bare poppet over og jeg visste at dette er det flere som måtte få ta del i. Gud kan virkele bruke hver og en, samme hva farge, hvordan du ser ut, hvor gammel du er, hva du har gjort, uansett. Gjennom undervisning og nye venner fikk jeg virkelig lære mer om meg selv og andre, og hvor viktig det er å ta vare på det vi har her og nå.

Vi på Krik-linjen var ganske få i klassen og på grunn av det fikk vi et veldig nært forhold med hverandre, vi snakket om alt og vi ble nesten som en liten familie.
Og det er slik Gud vil at vi skal ha det. Vi kristne skal være en stor familie, der vi står sammen uansett hva som går galt, og «backer» hverandre opp visst en sliter.
Slik var det å gå på Ansgar. Lærerene så deg for den du er, det samme gjorde de andre på bibelskolen.
Etter et år på Ansgar følte jeg meg utrustet for flere utfordringer og satt igjen med bara positive tanker som jeg ville dele videre. Med nye venner for livet som betyr så ufattelig mye for meg kunne jeg dra hjem igjen med et hjerte enda nærmere Gud, å tryggere på hva Gud ville bruke meg til.
Et år på Ansgar er noe av det beste jeg har gjort, og jeg angrer ikke et sekund på at det ble en realitet. Ansgarskolen er virkelig mer enn en skole!Takk Gud for at jeg fikk muligheten til dette året for det kan virkelig anbefales til alle og enhver, alle har godt av et «friår» fra alt det hverdagslige og å bruke mer tid på Gud, og ikke minst få et år som blir det beste i ditt liv :D - Kenneth AarslandPublisert 26. desember 2012