Ansgar Teologiske Høgskole

Den perfekte gaven"All god gave og all fullkommen gave kommer ovenfra, fra ham som er himmellysenes Far. Hos ham er det ingen forandring eller skiftende skygger" (Jakob 1,17)


Julen da jeg gikk i 5. klasse, var det bare myke pakker til meg under treet. En ny poncho, slengbukser og gensere- masse gensere! Det eneste bildet vi har av meg fra den julen er et bilde der jeg holder opp ponchoen og gråter sårt. Jeg husker til og med at jeg sa at det var den verste julen noensinne. Jeg var en bortskjemt liten nordmann, og er det nok fortsatt. Nå er det tre dager igjen til julaften, og gavene er ferdig innkjøpt. Jeg ønsker meg poncho, og jobber for å få ekstra penger til å kose meg med når julen er ferdig. For hvis jeg ikke får poncho, kan jeg jo kjøpe meg det selv!  

Men midt i alt gavestyret, juletrehogging og diskusjoner om man skal vise barne-tv med kristent innhold eller ikke i adventstiden, er det lett å glemme selve grunnen til at vi feirer jul; det skjedde nemlig i de dager at Jesus ble født, og at nåden ble gratis for alle mennesker. For en gave! Etter 19 julaftener, har jeg etterhvert lært at det er kjempegøy å få noe man ønsker seg, og at det gir en midlertidig lykkefølelse i toppen en uke, men så blir man vant til gaven, og kanskje litt lei. Dessuten kommer det alltid en bedre versjon av gaven senere som man kan ønske seg til neste jul. 
Jesus er den fullkomne gave. Gud ga oss rett og slett den perfekte gaven ved å sende Jesus til jorden. En gave som ikke trenger batterier, strøm, eller som du blir lei av etter en uke. Det er den beste versjonen, og du trenger ikke å ønske deg ny hvert år- han kommer til deg for å bli! Spørsmålet er om vi vil ta i mot den, og om vi vil bruke den for det den er verdt. Ha en riktig god jul!


"For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv" (Johannes 3,16)


- Hannah Sætrang (elev på musikklinja på Bibelskolen)


Publisert 23. desember 2012