Walk for Freedom - Engasjement i mot moderne slaveri

Viljen til å arbeide med frivillige arbeid er stor blant elevene og studentene ved Ansgarskolen. I tillegg til studenter som har startet opp Laget på Ansgar så har det også vært elever og studenter engasjert i frivillighetsarbeid rundt kampen i mot det moderne slaveri.

Human Trafficking er et sterkt voksende problem i verden i dag, det finnes over 27 millioner bundet av slaveri og det er å regne som den nest største kriminaliteten i verden og den raskest voksende.

Dette er et så alvorlig problem at vi bestemte oss for å engasjere oss i dette arbeidet. The A21 Campaign som er en organisasjon som arbeider i mot menneskehandel har satt i gang en verdensomspennende markering med navn Walk for Freedom. Denne markeringen bestemte vi oss for å arrangere her i Kristiansand også.

Etter to måneder med planlegging, kunne vi med glede se frem til dagen 18.oktober. Med oss på laget hadde vi artister på scenen som er kjent i fra miljøet på Ansgarskolen Michael Kabia og Eldar Morterud som studerer Musikkteknologi, Martin Wikstøl (tidligere student) og Thomas Fagervik.

I tillegg stod Dagrun Eriksen (KrF) og Melina Taraldsen (KrFu) sammen med oss og holdt apell.

Selve dagen åpnet alle himmelens sluser seg, og det falt store mengder regn ned. Men dette stoppet hverken oss som arrangør eller deltagere for å stille opp. Vi stod sammen i regnet og avsluttet med en frihetsmarsj igjennom Kristiansand sentrum for å synlig gjøre problemet og for å la folk få noe å tenke rundt dette med menneskehandel.

- For justice
Espen Johansen, Maria Bruseland og Solveig-Marie Oma
Studenter ved Ansgarskolen og arrangør av Walk for Freedom Kristiansand

Foto:
Espen Johansen (Not for sale bilder) og Siv-Elin Skoglund (Fra arrangementet)

Publisert 19. oktober 2014