Bønnevandring

Onsdag 10.september var det igjen tid for Ansgarkveld. Denne gang hadde Team Ansgar (2.års bibelskoleelever) planlagt Bønnevandring og film for studentene og elevene ved skolen.

Hva er Bønnevandring?
Bønnevandring er en kreativ måte å be på. Lik som venner trenger å bruke tid på hverandre for å opprettholde vennskapet, trenger vi å bruke tid sammen med Gud for at vårt relasjon med han skal holdes vedlike. Å be er derfor viktig siden det er blant annet gjennom bønn vi kan snakke med Gud.

I en Bønnevandring legges det til rette for å ha tid sammen med Gud. Dette ved å lage forskjellige poster som setter fokus på forskjellige sider som bønnelivet kan innebære, men også for å minne oss på at Gud er med oss og er fornøyde med oss.

Bønnevandringer ser forskjellige ut, alt etter som hva som ønskes å ha av poster. Denne kvelden hadde vi 11 forskjellige poster der vi ønsket å ha poster som skulle treffe alle sansene vi mennesker har (lukte, høre, smake, føle, tenke, bevege og se).

For å nevne noen poster hadde vi:
  • “Loved” - her fikk de en kjærlighet på pinne, for å huske at de er elsket.
  • “Takketre” - her kunne de henge opp ett hjerte der de hadde skrevet noe de var takknemlige for, og henge dette opp på treet.
  • “Hvile” - her kunne de sette seg ned å bare være stille sammen med Gud, lese i Bibelen eller lese “brev fra Gud”.
  • “Korset” - her kunne de ta med seg en stein til korset og på en konkret måte legge av sine byrder hos Jesus som har tatt all vår straff og tilgitt oss. De fikk også ta med seg en hvit stein som symbol på at de nå var tilgitt.
  • “Be for verden” - her fikk de henge opp en bønn for et land.
  • “Jesus som Tjener” - her ble de vasket på hendene for å minne dem på at Jesus vil tjene dem, men også for å huske at vi skal tjene andre slik Gud tjener oss.
Det var også flere poster som “Bønnekrukke” og “Forbønn stasjon” m.f.

Kvelden ble avsluttet med filmen “Soul Surfer” og kos i skolens Auditorium. “Soul Surfer” er basert på en sannhistorie om en jente som elsker å surfe, men som en dag mister den ene armen i et haiangrep. Å surfe med en arm er ikke lett, men hun klarer ved Guds hjelp, og støtte fra familie og venner å komme seg opp igjen, og surfer den dag i dag.

Det var en flott kveld.

Kunne du tenke deg å vært med dette, som en del av ditt skoleår? Les mer om Ansgarskolen her

Tekst: Rebekka Husveg, Team Ansgar Foto: Espen Johansen

Publisert 17. september 2014