Kajakk-tur med Krik klassen

Bibelskolens KRIK klassen hadde en fantastisk kajakk-tur i skjærgården

Vi begynte vår «adventure» i Homborsund (litt nærmere Grimstad enn Lillesand). Nesten ingen i klassen hadde sittet i en kajakk før og vi var alle spente. Vi var blitt forberedt i forkant om at denne turen var krevende både fysisk og psykisk. Alle i klassen hadde overfylte bagger i kajakkene sine så soveposer og liggeunderlag fikk ligge på bauen av kajakken.

De fleste var lure og la sine soveposer i plastposer så de ikke skulle bli våte, men vår kjære David, han hadde dessverre ikke tenkt på dette så han fikk sove i en blaut sovepose…
Så neste års KRIKere, for all del husk plastposer rundt ting dere skal sove i!

Terje var den som ledet an på turen, altså vår lokal guide. Da alle hadde kommet seg i vannet spurte vi hvor lenge vi skulle padle. Vi tenkte at vi kanskje skulle padle i maks 3-4 timer siden ingen hadde padlet før, men Grethe og Terje hadde så tro på oss at vi padlet i 7 timer! :)

Vi stoppet 3-4 ganger første dagen siden det var så fantastisk vær. Ble mye soling og bading, og selvfølgelig stappet vi i oss sjokolade og vann. Vi ankom Isefjærsfjorden rimelig slitne i 6-7 tiden, armer, skuldrene, nakken og rompa verket. På kvelden spilte vi kubbespill, volleyball og vi spiste hamburgere og pølser, smakte digg!

Da kvelden nærmet seg hadde vi alle et bibelvers vi delte som vi hadde skrevet på kajakkene i forkant. Senere var tid for lek, «fleip eller fakta» som ble en slager på turen. Jentene skulle tilbringe natten i lavvoen mens gutta skulle sove ute under åpen himmel. Da det var natta-tid kom plutselig Eirik U på at jentene lå i lavvoen hvor det var god plass til han. Så han la seg midt mellom alle jentene, som alle lå i soveposer ;) Natta var preget av høye snorkelyder fra guttene utenfor. STEMNING!!

Etter en nesten søvnløs natt var det bare å få i seg frokost og padle videre mot Randøya, som var vår neste camp plass. Det var en fantastisk opplevelse for hele klassen å padle på et blikkstille hav. Vi padlet i et rolig tempo så alle kunne holde følge med hverandre, noen klarte det med litt trekking i tau av andre medelever.

Over Kvåsefjorden som var det lengste strekket utenskjærs vi padlet, var vi fleste var veldig trøtte. Terje samlet klassen etter Kvåsen mens David satte på «Justin Bieber», da sang klassen for full hals sikkert til alle hytteeieres skrekk!  På Randøya spilte vi fotball, lagde en herlig kyllingsuppe etterfulgt av bålkos. Rundt bålet delte opplevelser, vitnesbyrd og bibelvers.

Så ble det sagt god natt i en trang og varm og fuktig lavvo. Både guttene og jentene sov inne denne gangen. Bortsett fra Aron, som er den største vikingen av oss alle, han sov ute. Siste dage våknet vi opp til enda en dag med sol far skyfri himmel, god temperatur og god stemning. Spiste frokosten, pakket lavvoen og reiste 8:30. Padlet vel 3-4 timer til vi var i land ved Ansgarskolen.

Alle i klassen gjennomførte turen! Vi er alle utrolig stolte av hverandre.

Stikkord fra turen:
Intimitet, knyttet bånd, tårer, krampetrekninger, musikk (Justin Bieber), lite søvn, mye godteri, humor, latter til langt på natt. M.a.o. var det en godt sammensveiset gjeng som kom hjem, og som nok blir venner for livet!

Takk for en utrolig flott og uforglemmelig tur Grethe og Terje.

Så neste års KRIK folk, GLED DERE MASSE!!! J

Kunne du tenke deg et år på Krik linjen så kan du lese mer her

Tekst: Silje, KRIK

Publisert 24. september 2014