KRIK-linja på vintertur!

Den siste helga i januar dro KRIK- linja på årets vintertur til Hovden! Det var en tur vi hadde gleda oss til lenge, og torsdagen dro vi opp med skiene spent fast på taket, kitene stuet inn bak, og friskt mot i brystet. På vei oppover stoppet vår kjære Ragnvald X- antall ganger for å sjekke is og vindforhold, og vi gjorde oss klare for å kite litt i vintereventyret. Da vi var halvveis, stoppet vi i vakre Osedalen og pakket ut utstyret. I -17 grader og med tre lag ull og boblejakke på kroppen, suste vi rundt på isen i fine forhold. Humøret og stemninga var på topp, og etter en vellykka økt(med unntak av et par kjøringer inni noen trær), fortsatte vi oppover i fjellverdenen.

Vel fremme på Hovden, innlosjerte vi oss på den store hytta vi hadde leid som lå rett ved siden av skianlegget(score!). Vi spiste en deilig middag(kan informere om at Ragnvald er en veldig flink kokk!), og hadde andakt hvor Hanne delte et ord. Resten av kvelden gikk med på å leke i snøen, utfordre hverandre i quiz(Krikerne er selvsagt de smarteste av alle bibelskoleelevene), og bare kose oss.

Neste morgen våkna vi tidlig og var klare for nye eventyr i bakken! Forholdene var gode, tross kulde og litt vind, men vi bega oss utfor med gått humør. Hele klassen står på en salig blanding av alpint, snowboard og telemark, så det var noe for enhver smak. Gutta kjørte hopp i blåbakken med stil, vi lærte nye triks og lekte oss i skogsløypene. Vi endte opp med å stå på ski i 7 timer, før vi gikk en kjapp tur innom hytta, for så å begi oss utfor igjen, denne ganga på kveldskjøring. I stemningsfylt lys, og med bakken stort sett for oss selv, storkoste vi oss, og da vi kom hjem senere den kvelden, med verkende, stive muskler, var alle enige om at det var den beste kjøringa så langt.

Lørdag kjørte vi på i bakken igjen, denne dagen i mindre kuldegrader, noe som passa oss ypperlig! En del av oss bytta litt rundt på ski og brett, så alle fikk prøvd litt av alt, utrolig gøy! Vi ble tøffere og forsøkte oss på flere hopp, triks og rails. Tobias hadde kjøpt nytt GoPro-kamera og filma alt og ingenting med stor stil. Stakkars Erik var uheldig og fikk en brist i et ribbein etter et stygt fall, men bortsett fra det var vi godt bevart og ingen skade skjedd. På kvelden dro vi ned på en isbane utenfor badeland og lada opp til tidenes hockeykamp. Nivået var høyt, konkurranseinstiktet var på plass, og kampene ble utkjempa med stor stil. Tilbake på hytta koste vi oss med brownies, hjemmelagd kakao med krem og en stor jeopardy-konkurranse  hvor taperlagene måtte gå barabeint rundt hytta etterpå. Undertegnede kan nevne at føttene fortsatte å verke heile resten av turen..

Søndagen dro vi tilbake etter en real utvask. Vi vinka farvel til vakre Hovden og kjørte hjem i idyllisk snøvær, og så tilbake med et blikk som sa: We'll be back! Takk for en herlig tur!

- Ingeborg (elev på KRIK-linja)

Publisert 11. februar 2013