Ansgar Gospel Choir på miniturné!

Helt fra første korøvelse har vi gledet oss til å reise på turné, og endelig kom fredagen da vi skulle reise! Som de uerfarne turnéreisende de fleste av oss er, hadde vi nok pakket litt for mye, men det finnes vel tilgivelse for det meste? Nå sitter vi i det minste igjen med en utvidet horisont, og vi vet bedre til neste gang.

På fredag var det Lye forsamlingshus (det ligger på Jæren, for de mindre geografisk begavede) som fikk besøk av AGC.  Etter rigging, venting, lydprøver og herlig gryterett, hadde KRIK-klassen blitt spurt om å ha et opplegg for junior-KRIK. Rundt 30 gutter og jenter fra 5-7. klasse møtte opp og deltok på en førsteklasses trening med KRIK-lærer Ragnvald i spissen.

Ingeborg holder andakt på junior-KRIK!

Etter hvert kom tiden vi alle hadde ventet på; klokken var 22.00 og overraskende mange satt i salen med høye forventninger. Nå var vi virkelig igang! Syvers energi smittet over på hele koret, minuttene fløy og plutselig var vi ferdige. Første konsert på turnéen var herved gjennomført og vellykket! Nå gjenstod det bare å krype ned i soveposen for å få litt søvn før det bar videre til Vigrestad (som også ligger på Jæren) neste dag.

På Vigrestad hadde KRIK nok en trening, disippelskapslærer Odd Inge hadde et seminar om ledelse, og Syver hadde et korseminar der de som deltok lærte åpningssangen på konserten og fikk være med å synge med AGC. I misjonshuset på Vigrestad ble vi servert hjemmelaget pizza, noe som gjorde veldig godt i 65 rumlende mager! Etter maten gjorde vi oss klar til nok en konsert. Selv om vi i forveien følte at energinivået ikke var helt på topp, så var det absolutt ikke merkbart under selve konserten! Nok en vellykket konsert gjennomført!

Hvis noen der ute tror det er umulig for en gjeng med ungdommer å stå opp tidlig, tro om igjen! Søndag morgen stod vi nemlig opp 06.30 (!!) for vi skulle videre på gudstjeneste i Haugesund Misjonskirke kl. 11.00. Etter gudstjenesten fikk vi muligheten til å slappe av og lade opp til turnéens siste konsert i Haugesund. Kl. 18.00 åpnet Sola Fide, et ungdomskor fra Karmøy, med kjempebra sang og satte terskelen høyt for AGC, men med Syver som dirigent er det ikke mye som kan overgå oss (litt stolthet må vel være lov?)!

Koret i sitt ess!

Alt i alt: en meget vellykket turné! Vi gleder oss til våren kommer og det er tid for 10-dagersturné!
Note to self: Bytt ut tynt liggeunderlag med tykk luftmadrass.

~ Marie Lovise (KRIKer)

Publisert 4. desember 2012