Minner for Livet på Ansgar bibelskole - Anna Mathiassen

Evig takknemlig til Gud

Takknemlighet. Det er det første som dukker opp når jeg tenker på Ansgar Bibelskole 11/12.

For meg var det ingen tvil, etter videregående skulle jeg et år på bibelskole. Men hvor i landet(eventuelt verden), nei, det visste jeg ikke. Første året på videregående kom jeg i prat med en mann på skolen som stod stand for Ansgar høyskole-og bibelskole, og han fortalte meg om hans opphold i Colombia gjennom disippelskapslinjen. Hvor man blant annet ble beskyttet av sikkerhetsvakter gjennom hele oppholdet, og dermed konkluderte lille meg at dit skulle hvertfall ikke jeg dra i fremtiden. Nei, da foretrakk jeg heller trygge lille Norge.

Men her sitter jeg altså, og det er over ett år siden jeg tok beslutningen om å dra til Sørlandet og Ansgar Bibelskole. Og joda, jeg valgte disippelskap og dermed den påfølgende turen til beryktede Colombia. Angrer jeg? Overhodet ikke. Og hva tror du ble årets høydepunkt? Jo, selvfølgelig var det Colombiaturen. Jeg kan fortelle deg at mitt bilde av Colombia( fotfølging av sikkerhetsvakter) ble et helt annet da jeg selv fikk erfare landet, og opplevde at man kunne gå fritt(merk: MEN ALDRI HELT ALENE) rundt om i gatene. Det eneste var at man følte seg veldig beglodd fra colombianerne, spesielt når vi kom gående en gjeng med hvite mennesker(og attpåtil noen med blå øyne og blondt hår #Den følelsen!)

Men kort fortalt, mine uerstattelige minner fra året;
Deling av kjøkken med 8 jenter. Julekalender. Mentorgruppen. Turer til Hamresanden og utkikken. Salem. 10-dagersturnéen( Herlig tid for de ekstroverte, muligens mindre herlig for de introverte!).  Turer til dyreparken. Soling. Henging på 3-erne. Filmkvelder. Kake-baking. kvelds-bading. Overnattinger. Guds betydelige tilstedeværelse på turen til Colombia. Inspirerende bibel-undervisning. Åpne, ærlige og fantastiske lærere. Oppturer. Kake-konkurranse. Latterkramper. Bønnedag. Spontantur til Prekestolen. Teamturer til Vegårshei og Stavanger. Gledesspredere. Alltid møte på herlige mennesker i gangen utenfor rommet. Bøssebæring. Fellesmiddager. Og det aller beste; jeg har fått venner for livet og et rotfestet grunnlag for troen på JESUS!

Min oppfordring til deg er å velge noe du har lyst til etter videregående, og hvorfor ikke velge en annerledes skole hvor man lærer grundig om Bibelen, seg selv og får ha et åndelig bra fellesskap med andre troende? Ta en rimelig god sjanse, og søk på Ansgar Bibelskole :)

Gode minner;

Intern-avslutningen!

Disippelklassen bygger hverandre opp med gode ord.
(foto: Miriam Lervåg)

Colombiaturen!

10-dagersturnéen  (foto: Lillian Ø.Tveit)

Kristiansand dyrepark; avslappende transport middel